Ynglings pasteller...

20 ting jeg skulle ha vidst, inden jeg blev 20…

Lidt inspiration til tænke tanken 😉
1. Verden forsøger at holde dig dum. Fra bankrenter, mirakeldiæter og rynkecremer. Uvidende mennesker er lettere at snyde. Uddan dig selv så meget, du kan. For et sundere og sjovere og mere selvstændigt liv.
2. Hav ikke tillid til at institutioner kan uddanne dig. Når først pensum er færdiggjort, er det ofte allerede forældet. Sommetider helt ubrugeligt. Og at 2 + 2 med al sandsynlighed er lig 4, giver dig ikke svar på ret mange ting i livet.
3. Hjælp andre. Vær et vi-menneske i stedet for et jeg-menneske. I sidste ende er du intet uden dem omkring dig.
4. Læs. Læs, læs, læs. Eller lyt. Se programmer. Viden er magt. Sandheden er, at du egentlig slet ikke har tid til at se dumme programmer, når der er så meget godt out there.
5. Du behøver ikke at tro på gud for at gøre det umulige muligt. Du behøver en tro på dig selv.
6. Spild ikke tiden på at være sky og genert. Somme- tider skal man gøre ting, man ikke tør. Kaste sig ud i frygtens gab med hovedet først. Det er sommetider det eneste rigtige, hvis man vil nå det, man stræber efter.
7. Lad dig ikke forblænde af titler og autoriteter. Det er hovedrystende vanvittigt, hvilke ting der kan komme ud af en forskermund. Vurder folk ud fra deres handlinger – mere end deres ord.
8. Opsøg mennesker, som er klogere end dig selv. Og som har andre holdninger.
9. Kast dig ud i de vildeste ting – nu! Du bliver mere og mere konservativ med tiden. Sådan er det bare. Dem, du omgiver dig med, vil skabe en bobbel omkring dig, der leder dig hen mod status quo. Du vil blive tilbageholden for at satse og springe ud i noget nyt. Verden bliver begrænsninger i stedet for muligheder. Det er ikke for ingenting, at børn sommetider kommer op med de vildeste idéer.
10. Reducer din udgifter så meget som muligt. Det gør dig uafhængig og giver dig mulighed for at opnå nogen af alle de ting nævnt her.
11. Se programmer om dyr og naturen og rummet og opfindelser. (Helst med David Attenborough-voiceover). Det sætter alt i perspektiv; dig selv, tiden og universet. Problemer, der synes at fylde alt, bliver pludselig mikroskopiske små. Vi er her nu – og kun i et absolut splitsekund, så det er med at få det bedste ud af det.
12. Drenge bliver sødere med alderen. Og (lidt) mindre kropsfikseret. Nogen af dem gør, om ikke andet.
13. Få fat i en huske-app eller en papirkalender. Man kan ikke længere stole på hukommelsen. Og når først det er ude af hovedet, behøver man ikke længere gruble over det.
14. Køb oplevelser og rejser – i stedet for den nye taske fra Mulberry. Shopping kan give et umiddelbart boost, men det er det andet, der gør dig gladere på den lange bane.
15. Lær at programmere.
16. Bevæg dig. Grækerne skød ikke ved siden af. Værdsæt sundhed over skønhed. Mærk din egen krop og opdag hvor vild den egentlig er, og hvor meget den er i stand til.
17. Lær at lave god mad. Og sæt pris på det.
18. Sov! Den rette mængde søvn er godt for indlæringen, kroppen, roen, hukommelsen. Det hele. Du ved det. Gør det.
19. Sæt mål i livet. Og følg dem. Pas på med at hoppe for meget rundt. Brug gerne flere år på at nå det, du virkelig brænder for. Livet er ikke lineært med krav om at leve det på en bestemt måde. Det er dit liv, så det er dig, der bestemmer, hvad du vil bruge det til.
20. Lad være med at brokke og prædike om, hvordan alle andre burde være. Vis og forklar hellere det gode eksempel til inspiration. Ingen gider høre på en sur, gammel kælling (m/k).
Direkte lånt af Sofie Rye for Metro express

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ynglings pasteller...